Mijn Leven In Puin (NL)

Kees is 60 jaar en woont in het Brabantse Budel. Een aantal jaar geleden kocht hij een woonboerderij met het plan om die volledig op te knappen. Omdat Kees in alles iets ... Lees meerbruikbaars ziet, is het voor hem onmogelijk om afstand van spullen te doen. Als gevolg daarvan staat de boerderij vol oude meubels, bouwmaterialen en heel erg veel dozen. Inmiddels is zelfs de slaapkamer onbegaanbaar is geworden. Kees slaapt noodgedwongen op een matras in de woonkamer. Kees´ dochters Claudia en Nathalie maken zich ernstig zorgen. Ze zien het team van deskundigen als laatste redmiddel.  

Realityprogramma waarin hulp wordt geboden aan verwoede verzamelaars. Een team van deskundigen staat de betreffende verzamelaar bij om puin te ruimen.

Theo woont in een droomvilla. Een prachtig plaatje van buiten, maar van binnen praktisch onleefbaar. Spullen staan wel meters hoog opgestapeld en de bovenverdieping is on... Lees meerbereikbaar geworden. Volgens vrienden en familie heeft Theo slapeloze nachten en is hij doodongelukkig in deze situatie. Toch weigert hij elke vorm van hulp.  

Realityprogramma waarin hulp wordt geboden aan verwoede verzamelaars. Een team van deskundigen staat de betreffende verzamelaar bij om puin te ruimen.

Als kleine jongen was René al een groot Disney-fan en werd zijn passie voor film geboren. Wanneer zijn ouders kort na elkaar overlijden, verandert zijn hobby langzaam in... Lees meer een heuse verzamelwoede. René is nu 45 jaar en zijn vier etages tellende woning in Rotterdam staat vol met levensgrote Stars Wars-poppen, ruimtevaartschepen op schaal en duizenden cd's. René ziet alles als een investering. Ondertussen begint het huis te vervuilen en is er zelfs sprake van een ware muizenplaag. Sinds twee jaar heeft René een latrelatie met Petra. Wanneer Petra in de weekeinden bij hem in Rotterdam is, komt ze niet tot rust. Overal waar ze kijkt, is het een complete chaos. In bepaalde delen van de woning komt Petra überhaupt niet meer. De maat is vol voor haar. Petra ziet het team van `Mijn Leven In Puin´ als laatste redmiddel.  
Het team wordt geconfronteerd met de grootste klus ooit. Frans is niet alleen een extreme verzamelaar, hij heeft ook extreem veel ruimte. Zijn grote erf staat al jaren vo... Lees meerl met fietsen, karren en bouwmaterialen. Al twintig jaar kan Frans zijn eigen huiskamer niet meer in en ook de rest van het huis is nauwelijks begaanbaar. Zijn familie en zelfs zijn eigen kinderen hebben het opgegeven. Zijn goede vriend Henk doet een beroep op Peter van der Vorst.  
Pas toen de kinderen van de 59-jarige Melanie foto´s gingen maken om haar op te geven voor `Mijn Leven in Puin´, zagen ze echt hoe erg de situatie was. Wie opgroeit tus... Lees meersen het puin raakt eraan gewend. Nu ook het jongste kind Justin binnenkort het huis uit gaat, moet er echt iets gebeuren. Zonder dagelijkse controle loopt de situatie makkelijk nog veel meer uit de hand. Wat haar kinderen betreft, verdient Melanie een kans om haar leven opnieuw op te bouwen met een schone lei. Maar dan moet ze wel meewerken.  
Buschaufeur Irene (54) is vaste klant bij de kringloopwinkel. Ze koopt en verzamelt alles - en dan nog een beetje meer. Elf jaar geleden is het misgegaan toen ze na de pl... Lees meerotselinge dood van haar echtgenoot alleen voor de opvoeding van haar toen driejarige zoontje kwam te staan. Nu is het huis afgeladen vol met meestal nog goed bruikbare spullen. Tussen alle spullen wonen, behalve Irene en haar ondertussen veertienjarige zoon, ook nog vijf hondjes. De dieren zijn slecht verzorgd en niet zindelijk; in het hele huis hangt de doordringende lucht van hondenpoep. Wat Els, de zus van Irene, betreft moet er vandaag een einde komen aan deze ongezonde situatie. Ze hoopt dat haar zus de hulp accepteert; zo niet voor haarzelf, dan toch voor haar zoon.  
Een persoonlijkheidsstoornis komt zelden alleen. Ook verzamelwoede gaat vaak samen met andere psychische problemen. Bij Geert ging het echt mis na zijn echtscheiding, nu ... Lees meer26 jaar geleden. Sinds zijn vrouw met hun dochters vertrok, is er in huis niets meer veranderd. Alles wat zijn dochters Jolie en Lieke gemaakt of zelfs maar aangeraakt hebben, wordt door Geert bewaard; bang als hij is dat met de spullen ook de herinneringen zouden verdwijnen. Jolie en Lieke zien hun vader steeds verder afglijden. Ze roepen de hulp in van Peter en de rest van het team.  
Het is een opvallende verschijning in Amsterdam: Mario (54). Altijd keurig in pak, maar met een grote industriekoptelefoon op zijn hoofd tegen de harde geluiden van de st... Lees meerad. Wat bijna niemand van hem weet, is dat zijn ruime appartement dienst doet als ongeorganiseerde opslagplek. Zijn dochters zien hoe hun vader lijdt onder de rommel, dus roepen zij de hulp in van Peter van der Vorst.